Mindörökké csokoládé

Mindig csak a csokoládé ?? Vajon ki szereti? Csak egy tipped lehet........

Csodás csokis muffin:

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg vaj,
  • 15 dkg cukor,
  • 3 evőkanál barackíz,
  • fél csomag sütőpor,
  • 5 dkg keserű kakaópor,
  • 5 dkg tört étcsokoládé

Elkészítés:

Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Robotgéppel is lehet keverni, úgy még gyorsabb. Adagold ki a 12 muffinformába, majd 170 fokon süsd meg /kb. 20-25 perc/.

Csokoládés csillag ablakocskák:

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag (80 g) főznivaló vanília ízű pudingpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 35 dkg sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 10 dkg csokoládés tortadara
  • A nyújtáshoz:
  • finomliszt
  • A bevonathoz:
  • 15-15 dkg ét- és tejcsokoládé
  • A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés:

1. A lisztet a sütőporral, a pudingporral és a kétféle cukorral összeforgatjuk. Ezután a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojásokkal összedolgozzuk. Akkor jó, ha az omlós tésztához hasonló, könnyen kezelhető tészta lesz belőle.

2. Ezután meglisztezett gyúrólapon úgy osztjuk ketté, hogy az egyik rész nagyobb legyen, kb. 60-40% arányban. A csokoládédarát a nagyobbik tésztacipóba dolgozzuk, majd 4 mm vékonyságúra ellapítjuk. Kb. 5 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A leeső tésztát újra összedolgozzuk, és kiszaggatjuk, így semennyi sem vész kárba. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.12 perc alatt megsütjük.

3. Közben a kisebbik tésztát ugyanúgy kinyújtjuk, és kiszaggatjuk, mint az előzőt, de ezeknek a közepét is kiszúrjuk egy kb. 2,5 cm-es csillag alakú kiszúróval. A leeső tésztadarabkákat összegyúrjuk, és kiszaggatjuk. Ugyanúgy sütjük meg, mint a korongokat, csak 1-2 perccel rövidebb idő alatt.

4. Amikor a tészta kihűlt, a csillagos közepűt porcukorral behintjük. A kétféle csokoládét összekeverve fölolvasztjuk, egyenletesen a csokidarás korongokra csurgatjuk, és ráillesztünk (ráragasztunk) egy csillagos közepűt. Megvárjuk amíg a csokoládé megszilárdul.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 ÓRA 20 PERC
MENNYISÉG: KB. 65 DARAB
ENERGIATARTALOM: 115 KCAL/DARAB
NEHÉZSÉGI FOK: KÖNNYŰ

Amerikai csokis keksz:

Hozzávalók:

  • 25 dkg sütőmargarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg mandula (szeletelt)
  • 10 dkg étcsoki (apróra vágva)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hozzávalókat a leírás szerinti sorrendben összekeverjük. A tepsire sütőpapírt teszünk (egyszerűbb kettő tepsivel dolgozni). Két teáskanál segítségével kis halmokat teszünk, nem túl közel egymáshoz (nekem 14 db fér el egy tepsin). 8-10 perc alatt megsül, közben a másik tepsit elő lehet készíteni, így folyamatos a sütés. Mandula és étcsoki helyett lehet bele tenni diót vagy mogyorót, és a gyerekek megmaradt mikulás- vagy nyuszicsokiját!

 

Amerikai forró csoki:

Hozzávalók:

  • 8 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál juharszörp
  • 4 evőkanál zabpehely
  • fél dl tejszín
  • fahéj
  • 1 evőkanál csokireszelék

Elkészítés:

Forrald fel a tejet és keverd bele a kakaót. Add hozzá a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verd habbá. A forró csokit oszd négyfelé, halmozd a tetejükre a tejszínhabot és szórd meg csokireszelékkel.

 

Angol csokis keksz:

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütőmargarin
  • 40 dkg dara
  • 40 dkg rétesliszt
  • 20 dkg sima liszt
  • 2 dl tej
  • 4,5 dkg élesztő
  • 3 kávéskanál porcukor
  • csipet só
  • 1-2 tábla csokoládé felkockázva

Elkészítés:

Egy nagy öblű tálban összekeverjük a darát a rétes liszttel, a sima liszttel, a porcukorral és a sóval. A margarint megolvasztjuk(mikrohullámú sütőben) úgy, hogy ne legyen túl kemény, de túl folyós sem. A megolvasztott margarint ráborítjuk a lisztes keverékre. Az élesztőt elkeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk az eddigiekhez. Jól összegyúrjuk. Ha túl kemény vagy sok liszt maradt, adjunk még hozzá egy kis tejet, ha pedig túl laza vagy folyós, szórjunk rá egy kis réteslisztet, s így gyúrjuk tovább. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki(kb. 0,5-1 cm vastagra), és szaggassuk ki kör alakú kiszúróval. Helyezzük tepsire és nyomkodjuk bele a csokikockákat. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük (10 perc után feljebb kell helyezni a tepsit, hogy az alja ne égjen meg és piruljon).

Kellemes ropogtatást!



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 9
Heti: 25
Havi: 23
Össz.: 39 247

Látogatottság növelés
Oldal: csokis receptek
Mindörökké csokoládé - © 2008 - 2024 - chocolatelovers.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »